Over Wieger.
 

 

Ik bracht mijn jeugd door in het mooie Drenthe met een jeugd vol liefde en vriendschappen. Ik had talent voor sporten en op mijn 19e begon ik aan de HBO Business Studies in Haarlem.  Een jaar later werd ik  Europees kampioen windsurfen. Het leek mij op alle fronten mee te zitten.


Dat veranderde plotseling na een traumatisch auto-ongeluk.  Dingen gingen moeilijker, ik boekte geen echte vooruitgang meer. Ik dacht dat het door anderen kwam en door dat ongeluk. Tot alles tegenzat en ik mezelf op mijn 49e en 'op de bodem van de put’, afvroeg: ‘Zou de oorzaak misschien bij mezelf kunnen liggen? Kan ik zélf invloed uitoefenen op mijn geluk?’  Ik stopte met mijn galerie en vertrok van mijn laatste spaarcenten naar Nepal voor een  10-daagse stilteretraite (Vipassana). De 2500 jaar oude meditatietechniek deed veel.

 De yogalessen die ik tijdens mijn reis door India en Nepal volgde, waren ook confronterend.  Vanuit mijn sportachtergrond wilde ik een winnaar zijn. Helaas bleek ik zo stijf als mijn oude surfplank.

DSC07433-bewerkt folder.jpg

De lessen leerden me te blijven lachen en mijn eigen grenzen te respecteren. Uiteindelijk vormden de reis, de meditatie en de yoga een les in accepteren, onthechten en rust vinden in 'wat is’.

Ik behaalde mijn Vinyasayoga-diploma bij Johan Noorloos, kreeg privélessen van Simon Row en volgde verdiepingsworkshops bij onder andere Katchie Ananda, Janet Stone en Vijay Gopala. Drie keer volgde ik een 10-daagse Vipassanaretraite. Nu heb ik mijn eigen yogastudio in Sneek.